ارتباط بین مشکلات نوارقلب با سندروم متابولیک در سالمندان: برنامه سلامت سالمندی بوشهر (BEH)
این پژوهش در سال 1403 انجام شده و مجری اصلی آن دکتر اکرم فرهادی است. در این پژوهش که توسط گروهی از دانشمندان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شد، ارتباط بین اجزای سندرم متابولیک و ناهنجاریهای ECG در سالمندان ساکن بوشهر بررسی شد. نتایج نشان داد بین اجزای سندرم متابولیک و اختلالات ECG ارتباط وجود دارد.
بنابراین، غربالگری روتین ECG برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بهویژه در افراد مسن، ممکن است به تشخیص زودهنگام بیماریهای قلبی عروقی کمک کند و بهطور موثر بیماران پرخطر را برای جلوگیری از عوارض شدیدتر شناسایی کند.
سندرم متابولیک گروهی از شرایط مانند فشارخون بالا، سطح بالای انسولین در خون، افزایش سطح چربی خون، چاقی شکمی، دیابت، تریگلیسیرید بالا و سطوح پایین کلسترول است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد.
توصیه میشود که مدیران مراقبتهای بهداشتی استراتژیهایی برای کاهش تاثیر بیماریهای قلبی عروقی و سندرم متابولیک طراحی کنند، همچنین باید برنامههای اموزشی به کارکنان مراقبتهای بهداشتی ارائه شود تا دانش و مهارتهای آنها در مدیریت ناهنجاریهای متابولیک و الکتروکاردیوگرافی افزایش یابد.
پرستاران بالینی باید توجه ویژهای به افراد مسن مبتلا به سندرم متابولیک داشته باشند و بر روی ناهنجاریهایECG تمرکز کنند تا بهطور بالقوه از عوارض مرتبط با بیماریهای قلبی جلوگیری کنند.
لینک مقاله:
https://bmccardiovascdisord.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12872-024-03733-1